dinsdag 20 september 2016

Quiche met geitenkaas en chorizo

Een heerlijk gerecht om je vingers bij af te likken!

Aantal personen: 4 (normale eters)

Ingrediënten:

100 gr chorizo pomplona (vleeswaren)
3 takjes rozemarijn
600 gr prei
1 bakje basilicum
4 eieren
200 gr crème fraîche
1 rode peper
100 gr belegen geitenkaas geraspt
270 gr bladerdeeg
250 gr cherrytomaten
½ aubergine
zout
peper

Bereiding:

- verwarm de oven voor op 180ºC.
- vet een springvorm in (24 cm)
- verhit een koekepan en bak hierin op laag vuur de chorizo krokant, neem uit pan en leg op keukenpapier.
- ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
- was en snijd de prei in fijne ringen.
- was en snijd de halve aubergine in kleine stukjes.
- was de rode peper, verwijder de zaaden en snijd fijn.
- bak de rozemarijn, prei, aubergine, rode peper, evt peper en zout naar smaak in ongeveer 8 min op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
- doe de basilicum (leg een paar blaadjes van de basilicum apart voor de garnering), de eieren, crème fraîche, peper en zout in een kom en mix met een staafmixer.
- roer de kaas erdoor.
- bekleed de springvorm met bladerdeeg.
- verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop.
- schenk het basilicum-eimengsel erover.
- was en halveer de tomaatjes en verdeel deze over de quiche.
- bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- neem de quiche uit de oven en laat ongeveer een half uurtje afkoelen.
- garneer met basilicum.






Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten