donderdag 20 oktober 2016

Roti by Maya

Dit gerecht was het improviseren waard. Zo'n zin in Roti maar geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen. Even in de kasten gedoken en van de onderstaande ingrediënten zette ik binnen een uurtje een heerlijk Roti gerecht op tafel :)

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

450 gr. sperzieboontjes
500 gr. aardappelen
8 drumsticks
1 ui
1 rode peper
zout
peper
massala (hindoestaanse kerrie)
bakboter
kerrie
Soto - spicemix (zakje van Toko Lien)
500 ml gekookt water
4 eieren
half blikje tomatenpuree
4 wraps

Bereiding:

- Was de drumsticks, laat uitlekken, kruid ze met zout, peper, kerrie en massala (met de massala niet te zuinig zijn).
- Smelt een klontje bakboter in een koekenpan, bak hierin de drumstick 15 min.
- Gooi nu het gekookte water over de drumsticks, breng aan de kook.
- Doe nu het zakje soto bij het water, roer even door en laat alles 30 min op laag vuur sudderen.
- Was en snijd de sperzieboontjes, kook deze beetgaar met wat zout en laat het uitlekken.
- Was en snijd de aardappelen in blokjes, kook deze gaar met wat zout en laat uitlekken.
- Kook de eieren 10 min. en pel ze af.
- Pel en snipper de ui.
- Was en verwijder de zaadlijsten uit de rode peper, snijd fijn.
- Haal de drumsticks, na het 30 min sudderen uit de pan, er blijft nu een sausje achter.
- Doe de ui en de rode peper bij de saus en bak 1 min mee.
- Roer er een half blikje tomatenpuree doorheen en bak nog eens 1 min mee.
- Doe de sperzieboontjes en de aardappelen door de saus en schep alles goed door elkaar.
- Warm een wrap op en leg deze dubbelgevouwen of open (net wat je lekker vind) op een bord.
- Schep hierop de saus met de groente en leg er 2 drumsticks bij met een hardgekookt ei..

TIP:
Echte roti pannenkoeken zijn natuurlijk nog lekkerder!
De ei kun je ook nog (wel gepeld) frituren in zonnebloemolie.




Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten