dinsdag 20 september 2016

Gevulde paprika met gehakt en tuinerwten

Aantal personen: 5 a 6 

Ingrediënten:

4 rode paprika's
2 gote uien
3 knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
50 gr. zonnenbloempitten
1 rode peper
1½ eetl. baharat
300 gr rundergehakt
1 bakje platte peterselie
250 gr tuinerwten
rijst
150 gr kipfilet (gesneden)
zout
peper

Bereiding:

- verwarm de oven voor op 200ºC.
- was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten.
- leg de paprika's met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier, plaats de paprika's ongeveer 10 min in de oven.
- pel en snipper 1 ui.
- pel en snijd de knoflook fijn.
- was en snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
- verhit de olie en fruit de ui, knoflook, de rode peper en de zonnenbloempitten ongeveer 3 min.
- voeg het gehakt toe, evt wat zout en peper en rul het gehakt gaar in ongeveer 5 min.
- kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing of met een rijstkoker.
- haal de blaadjes van de peterselie, leg er een paar blaadjes apart voor de garnering, snijd fijn.
- meng de peterselie, de tuinerwten en de baharat door het gehakt, roer nog ongeveer 1 min alles goed door elkaar.
- vul hiermee de paprika's en zet deze ongeveer 10 min in de oven.
- pel en snipper 1 ui.
- snijd de gesneden kipfilet in kleine stukjes.
- verhit wat olie en fruit hierin de ui.
- doe er de stukjes gesneden kipfilet bij, kruit met zout en peper, bak het ongeveer 3 min.
- schep de gefruite ui en gebakken kipfilet nu door de rijst heen.





Bon appetit! Vergeet niet om een opmerking achter te laten als je dit gerecht geprobeerd hebt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten